یکشنبه ۲۰ آبان ۰۳
۱۶ بازديد

دستگاه جوجه‌كشي يك دستگاه الكترونيكي است كه براي تخم‌گذاري و نگهداري تخم‌ها تا زماني كه جوجه‌ها از پوسته تخم بيرون بيايند، طراحي شده است. اين دستگاه با استفاده از حرارت و رطوبت مناسب، شرايطي را براي جوجه‌ها فراهم مي‌كند كه باعث جويدن تخم توسط جوجه‌ها و خروج آنها مي‌شود.در دستگاه جوجه‌كشي، تخم‌ها به صورت اتوماتيك قرار مي‌گيرند و با استفاده از سنسورهاي دما و رطوبت، شرايط محيط داخل را كنترل مي‌كنند. براي به دنيا آمدن جوجه‌ها، شرايط خاصي نياز است كه از جمله آن‌ها مي‌توان به دماي مطلوب و رطوبت مناسب اشاره كرد. با توجه به نوع دستگاه جوجه‌كشي، برخي از آن‌ها مي‌توانند به صورت دستي هم كنترل شوند.براي توليد جوجه‌هاي مرغ، بوقلمون، اردك و... استفاده مي‌شود.

 

قابليت هاي دستگاه جوجه كشي

1- دستگاه جوجه كشي با استفاده از سنسورهاي موجود درون آن، قادر است دما و رطوبت محيط را به صورت خودكار كنترل كند و شرايط مناسبي را براي جوجه‌ها فراهم كند.

2- با قابليت چرخش تخم‌ها به صورت خودكار، باعث توزيع يكنواخت گرما و رطوبت درون تخم‌ها مي‌شود و از جوجه‌هاي تشكيل شده درون تخم، در همه جهات نگهداري مي‌كند.

3- اين دستگاه قادر است هواي درون جوجه كنترل شود و تهويه مناسبي براي جوجه‌ها فراهم شود. هواي تهويه شده بايد حاوي اكسيژن و كمترين ميزان دي اكسيد كربن باشد.

4- دستگاه جوجه كشي در صورت بروز هر گونه مشكل در دما، رطوبت يا تهويه، با صداي هشدار به كاربر اعلام مي‌كند كه بايد در اسرع وقت مشكل را برطرف كند.

5- دستگاه جوجه كشي قابليت خودكارسازي دارد و در صورت تنظيم شدن درست، بعد از مدتي، تخم‌هاي كشيده شده به صورت خودكار جمع‌آوري شده و جوجه‌ها به صورت خودكار از داخل دستگاه خارج مي‌شوند.

 

انواع دستگاه جوجه كشي

1- دستگاه جوجه كشي صنعتي: اين دستگاه ها به دليل داشتن ظرفيت بالا و قابليت جوجه كشي تعداد زيادي تخم در يك زمان، بيشتر در مزارع صنعتي استفاده مي شوند.

2- دستگاه جوجه كشي خانگي: اين دستگاه ها براي استفاده در منازل و محيط هاي كوچك تر ساخته شده اند و از ظرفيت كمتري نسبت به دستگاه هاي صنعتي برخوردارند.

3- دستگاه جوجه كشي چرخشي: در اين نوع دستگاه ها، تخم ها روي يك پايه چرخشي قرار مي گيرند و به صورت دوراني به گرما و رطوبت دستگاه دسترسي دارند.

4- دستگاه جوجه كشي سوپرخشك: اين دستگاه ها با استفاده از فناوري هاي خشك كردن هواي داخل دستگاه، ميزان مصرف آب و تر استفاده شده را كاهش داده و از دوام و بهبود كيفيت تخم هاي جوجه كشي بهره مي برند.

5- دستگاه جوجه كشي توپي: در اين نوع دستگاه ها، تخم ها درون يك توپ چرخان قرار مي گيرند و با چرخش توپ به طور يكنواخت به گرما و رطوبت دستگاه دسترسي دارند.

 

 

جوجه مرغ

 

جوجه مرغ، مرحله اي از زندگي مرغ است كه پس از مرحله جوجه كشي و خروج از تخم، مرغ بچه ناميده مي‌شود. اين مرغ‌ها در ابتداي زندگي به پرورش‌دهندگان مرغ‌هاي گوشتي و تخم‌گذار داده مي‌شوند تا پس از رشد و نمو، به دست مصرف‌كنندگان به عنوان گوشت مرغ يا تخم مرغ عرضه شوند. همچنين برخي از اين جوجه‌ها به عنوان پرنده‌هاي زينتي يا جوجه‌هاي پرورش‌يافته براي تخم‌گذاري و يا پرورش به عنوان حيوان خانگي نگهداري مي‌شوند.

 

مراقبت از جوجه مرغ ها به چه صورت انجام مي گيرد؟

1- مراقبت از جوجه‌هاي تازه‌كار: در اين مرحله بايد جوجه‌ها را در يك محيط گرم و خشك نگه داري كرده و مطمئن شد كه آنها به موقع غذا خورده و آب بنوشيده‌اند. همچنين بايد از تميزي محيط و تغيير پوشش‌هاي زيري آنها نيز مراقبت كرد.

2- مراقبت از جوجه‌هاي رشد كرده: در اين مرحله بايد به موقع و با توجه به وزن جوجه‌ها، غذاي آنها را تغيير داده و از دسترسي آنها به آب و خوراك اطمينان حاصل كرد. همچنين بايد از تميزي محيط پرورش و مبارزه با بيماري‌هاي محتمل نيز مراقبت شود.

3- مراقبت از جوجه‌هاي رشد يافته: در اين مرحله بايد به موقع آنتي‌بيوتيك و ويتامين‌هاي مورد نياز را به آنها تزريق كرده و از سلامت آنها مطمئن شد. همچنين بايد به موقع جوجه‌هاي پرندگان آسيب رساننده و بيماري‌زا را از آنها دور نگه داشت.

 

نكات مهم در تغذيه جوجه مرغ چيست؟

 

1- تغذيه با خوراك مناسب: جوجه‌هاي مرغ براي رشد سالم به پروتئين، كربوهيدرات، ويتامين‌ها و مواد معدني نياز دارند. براي اين منظور مي‌توانيد از خوراك‌هاي آماده يا خودتان خوراك بازيافتي تهيه كنيد كه تركيبي از گندم، جو، سويا، كلزا، ماكاروني و مواد معدني است.

2- جوجه‌هاي مرغ براي سلامتي خود به آب نياز دارند. بنابراين بايد مطمئن شد كه آنها در هر لحظه به آب دسترسي داشته باشند و آب تميز و تازه باشد.

3- تنوع در تغذيه: جوجه‌هاي مرغ همانند انسان‌ها به تنوع در تغذيه نياز دارند. بهتر است از چند نوع خوراك مختلف استفاده كرده و همچنين به ميزان مناسبي از سبزيجات و ميوه‌هاي تازه به آنها داده شود.

4- بايد به موقع و به تعداد كافي خوراك جوجه‌ها را تغيير داد و همچنين براي رشد سالم آنها، از غذاهاي مناسب در موقعيت‌هاي مختلف استفاده كرد.

5- در برخي موارد به منظور پيشگيري از بيماري‌هاي عفوني و استفاده از آنتي‌بيوتيك، بايد به موقع و به ميزان مناسبي اين مواد را به جوجه‌ها تزريق كرد.

 

 

انواع جوجه مرغ؟

 

جوجه مرغ از نظر نژاد و استفاده‌هاي مختلف به انواع مختلفي تقسيم مي‌شود. در ادامه به برخي از انواع جوجه مرغ و كاربردهاي آنها اشاره مي‌كنم:

1- جوجه مرغ گوشتي: اين نوع جوجه مرغ براي توليد گوشت استفاده مي‌شود و اغلب در مزارع گوشتي پرورش داده مي‌شوند.

2- جوجه مرغ تخم‌گذار: اين نوع جوجه مرغ براي توليد تخم مورد استفاده قرار مي‌گيرند. معمولاً در مزارع تخم‌گذار پرورش مي‌يابند.

3- جوجه مرغ آرايشي: اين نوع جوجه مرغ براي نمايش در نمايشگاه‌ها و مسابقات پرورش داده مي‌شوند و به دليل زيبايي و صفات ويژه مانند رنگ‌هاي شاخص و نمايش خوب در اردوهاي پرورش مرغ، براي پرورش دهندگان و هواخواهان مرغ‌ها محبوب هستند.

4- جوجه مرغ جوجه كشي: اين نوع جوجه مرغ براي توليد جوجه براي جوجه كشي مورد استفاده قرار مي‌گيرند. جوجه‌هاي پرورش يافته به عنوان جوجه‌هاي ماده و نر استفاده مي‌شوند و به دليل صفات ژنتيكي خوب، قابليت تكثير بيشتري دارند.

 

دستگاه جوجه كشي و خريد انواع جوجه مرغ  را مي توانيد با مراجعه به سايت نيازمنديهاي ايران تجارت تهيه فرماييد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.